Този пост е редактиран от storm: 14 January 2014 - 15:09

Сервизи за Мицубиши
Публикувано 13 February 2014 - 11:11 (#82)
След смяна на накладките за ръчната, момчето което ми ги сменя каза след 100-на км да отида да ги регулира и това си беше напълно безплатно. Спорихме дали да ми намали разстоянието на свещите, че на газ нещо не ми харесваше как работи, а по форумите всичко живо пише за свещите. Пичът категорично отказа да бъзика свещите, за да не се прецакат бобините. Оказа се че бил авто електроинженер и е имал основателна причина да си отстоява мнението

Та за въпросния сервиз Октан Ауто , днес говорих със Свилен - собственика на сервиза и го попитах какви отстъпки може да ни измисли. Отговорът му беше 15% за услуги и 15% за части за членове на клуба. Това е сайта http://www.octanauto.bg/ има адрес, карта, телефони, така че ще се радвам ако съм бил полезен на някой с тази информация.
Публикувано 13 February 2014 - 15:49 (#83)
spp написа на 13 February 2014 - 11:11 :
След смяна на накладките за ръчната, момчето което ми ги сменя каза след 100-на км да отида да ги регулира и това си беше напълно безплатно. Спорихме дали да ми намали разстоянието на свещите, че на газ нещо не ми харесваше как работи, а по форумите всичко живо пише за свещите. Пичът категорично отказа да бъзика свещите, за да не се прецакат бобините. Оказа се че бил авто електроинженер и е имал основателна причина да си отстоява мнението

Та за въпросния сервиз Октан Ауто , днес говорих със Свилен - собственика на сервиза и го попитах какви отстъпки може да ни измисли. Отговорът му беше 15% за услуги и 15% за части за членове на клуба. Това е сайта http://www.octanauto.bg/ има адрес, карта, телефони, така че ще се радвам ако съм бил полезен на някой с тази информация.
На мен определено ми беше полезен твоя пост за , което благодаря. Понеже често ходя до Бургас , един път ми се скъса ремъка за серво то и закарах колата в един сервиз в индустриалната зона, освен,че нищо не свършиха, не диагностицираха проблема, забравиха да ми сложат една от предпазните кори ами ми взеха и 220 кинта за добър ден. Добре, че не ми се занимаваше с тези гашници, че не знам какво щях да направя, както и да е.
Благодаря на Пламен, че тогава ме прати при свой хора, с по малък сервиз и без претенции,но момчетата диагностицираха проблема , оправиха го и ми взеха 80 кинта, а прехвалените тунинг майстори дето правят не човешките автомобили по тяхни думи само ми одраха кожата. Въпросния разказ е много дълъг и не ми се разправя, че се ядосвам, пък и пиша от таблетката. По принцип никога не съм писал против някого но този път не се здържах. Само не мога да се сетя името на сервиза, но ще се постарая да го намеря и ще постна едно дълго изложение в некоректни сервизи..... Отплеснах се нещо.
Колега spp благодаря за инфото.
Този пост е редактиран от wonderwalker: 13 February 2014 - 15:50

Публикувано 13 February 2014 - 16:21 (#84)
wonderwalker написа на 13 February 2014 - 15:49 :
Тук е мястото да наспамя темата

Ами обади се като идваш да се запознаем и да се опитаме да съберем някои колеги. Има верни другари, които за едната бира зарязват и жени и ангажименти. Някои даже водят и половинките

Извинявайте за спама

Публикувано 13 February 2014 - 17:10 (#85)
spp написа на 13 February 2014 - 16:21 :

Ами обади се като идваш да се запознаем и да се опитаме да съберем някои колеги. Има верни другари, които за едната бира зарязват и жени и ангажименти. Някои даже водят и половинките

Извинявайте за спама

С удоволствие ще ви навестя, аз ходя до Бургас един път месечно по работа, обикновено края на месеца, така че ще следя темата. Ще се радвам да се запознаем и да пием по биричка.

Публикувано 14 February 2014 - 07:28 (#86)
spp написа на 13 February 2014 - 11:11 :

........малко ще поспорим за GAP-а на свещите или именно за растоянието на електродите им........ако са обикновенни свещи ( от тези където струват по 10-на лв. бр.) и колата се кара на пропан бутан/ метан, е хубаво да се намали ?-ното разстояние ,тъй като в такава среда и такъв тип гориво, певхвърчането на искра м/у електродите е по трудно, от там се товари бобината, тъй като тя генерира напрежение докато не прехвърчи искрата.......обикновенно на

Когато са платинени или иридиеви, това не се прави.......
Публикувано 14 February 2014 - 09:28 (#87)
Публикувано 15 February 2014 - 10:49 (#88)
spp написа на 14 February 2014 - 09:28 :

......е , ако се иридиеви няма и смисъл....защото иридиевия анод и направен с такава цел,да прехвърча искрата по "леко" в по "натовварена" среда и да издържа в пъти повече в същата тази среда....има и комбинирани свещи, които анода им е иридиев ,а катода им е платинен......
Публикувано 11 March 2014 - 21:42 (#89)
dufosvti написа на 08 January 2014 - 10:51 :
Можеш да се довериш на хора от форума. Аз съм нов, но бачкам с един човек от тука и ти казвам, че пипа яко. Сподели проблема си и скоро ще намериш някой, който да ти даде правилна насока.
Публикувано 30 May 2014 - 15:08 (#90)
Публикувано 06 July 2014 - 15:14 (#91)
Аз още не съм щастлив притежател на

Публикувано 01 September 2014 - 13:55 (#92)
kalin1983 написа на 30 May 2014 - 15:08 :
Колега търси във форума има някъде писано!
Публикувано 02 January 2015 - 12:52 (#93)
Публикувано 02 January 2015 - 21:15 (#94)
DJ Tymbi написа на 15 February 2014 - 10:49 :
Здравейте, по отношение на свещите да попитам нещичко. Та карам спейс стар 1,3- 2001 г. един ден се загледах под предния капак имаше надпис да се използват иридиеви свещи. Сега са обикновени, трябва ли да ги сменям. А да не забравя карам и на газ. Благодаря!
Публикувано 06 January 2015 - 01:52 (#95)
grizan написа на 02 January 2015 - 21:15 :
.......няма такова нещо,това ,което пише не е оригинално,твоите свещи са BKR5E-11 по NGK което ще рече че са обикновенни, с резистор и ГАП 1.1 мм.......ако сте на газ, то намалете ГАП-а на 0.8-0.7мм.......
Публикувано 15 January 2015 - 21:48 (#97)
Публикувано 08 February 2015 - 20:01 (#98)