Mitsubishi Grand Lancer

Mitsubishi Grand Lancer e новият седан на Mitsubishi. Той ще се появи на пазара първо в Тайван. Тази малка островна държава е стратегически важен пазар за на Mitsubishi, която се превърна в трамплин за междинната продукция в "големия" Китай. През далечната 1969 г. е било създадено съвместно предприятие за изграждане на автомобили CMC (China Motor Corporation), а тридесет години по-късно - инженеринг център CARTEC (China-Motor Asia Research and Technology Center). Този отдел изследва за адаптирането на глобалните модели на вкусовете на местни клиенти, а дори и за развитието на оригиналните машини на съществуващите платформи. Ето защо сегашното поколение на китайските "Лансъри" от самото начало се различава от известните модели на Mitsubishi по световните пазари. Новият Grand Lancer е резултат от десет годишната стратегия за модернизация на стария Lancer, който има за цел да запълни нишата от така липсващия и обичан от всички легендарен модел Galant. Вследствие на рестилирането автомобилът е пораснал в габаритите си до 4615 мм в дължина, а оборудването му е обогатено с напълно нова предна част, радиаторната решетка е хромирана, увеличен е въздухозаброникът в бронята, фаровете са издължени. Променена е щампованата повърхност на страниците, отзад правят впечатление огънатите диодни светлини, както и новият капак на багажника.
В салона са променени приборното табло и воланът. Таблото е вече виртуално и всички данни се изкарват на екран. Налице е и нов 8-инчов сензорен дисплей на мултимедията. В базовото оборудване вече влизат камера за гледане назад, система за стабилизация и система за автоматично екстренно спиране. В топ-варианта са налице диодни фарове, люк на покрива, двузонален автоматичен климатик, система за достъп без ключ. Засега новият Mitsubishi Grand Lancer е достъпен само с 1,8-литров, бензинов, четирицилиндров мотор с мощност 140 к. с., работещ в комбинация с безстепенен вариатор Jatco.
На първо време Mitsubishi Grand Lancer ще се предлага в Тайван и Китай, а по-нататък новият седан на Mitsubishi ще излезе на пазарите и в други страни по целия свят.

 

Галерия